Behandelinfo

Fysiotherapie
Met name klachten die betrekking hebben op het bewegingsmechanisme zijn ons werkterrein. Wij onderscheiden bijvoorbeeld problemen die ontstaan door een verkeerde houding en klachten die het gevolg zijn van het werk dat u verricht.
Lees meer over de fysiotherapeutische behandelingen

Arbeidsfysiotherapie
De arbeidsfysiotherapeut houdt zich bezig met klachten en aandoeningen van het houding en bewegingsapparaat, die mede het gevolg zijn van het werk of die het werken beperken. De arbeidsfysiotherapeut houdt zich vooral bezig met de arbeidsrelevante problemen van de individuele werknemer.
Lees meer over arbeidfysiostherapie

Manuele therapie
Een manueel therapeut onderzoekt en behandelt de gewrichten van de rug, de nek, de armen en de benen. In het algemeen is de manuele therapie geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard gaan met het slechter kunnen bewegen van een gewricht of gewrichten. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar; de houding en de functie van de gewrichten verbeteren en het bewegen verloopt gemakkelijker.
Lees meer over manuele therapie

Oedeemtherapie
Oedeemtherapie is een therapie gericht op het stimuleren van het lymfestelsel om zodoende het overtollige vocht beter af te voeren Voordat gestart wordt met de behandeling zal een uitgebreide intake en lichamelijk onderzoek plaatsvinden om inzicht te krijgen in uw klachten en vast te stellen om welk soort oedeem het gaat.
Lees meer over oedeemtherapie

Bekkenklachten

Diabetes

Shockwave therapie
Shockwaves zijn hoogenergetische geluidsimpulsen die zich als golven dwars door een medium heen verplaatsen. De hoogenergetische akoestische impulsen verbeteren de stofwisseling en de bloedcirculatie in het pijngebied. Op die manier wordt het herstelmechanisme van het lichaam gestimuleerd.
Meer informatie over shockwave therapie

Medical taping

Sport gerelateerde klachten

Fysiofitness
Fysiofitness is voor mensen die hun lichamelijke conditie willen verbeteren of op peil houden onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut. De kwaliteit van Fysio Doornspijk is dat er regelmatig en verantwoord getraind wordt met behulp van een persoonlijk afgestemd trainingsprogramma. U sport op uw eigen niveau aan de door u graag te behalen doelen.
Lees meer over fysiofitness

U moet van uw arts meer gaan bewegen
Met gezond bewegen wordt bedoeld dat u minstens vijf dagen per week een halfuur per dag actief beweegt. Bijvoorbeeld fietsen, stevig wandelen, zwemmen, dansen of tuinieren. Intensief huishoudelijk werk telt ook mee. Kies activiteiten die u leuk vindt en die u makkelijk kunt inplannen in uw dagelijks leven.
Meer informatie over gezond bewegen